8 dagen Rome in Italië

post

Voor 2019 staat weer een echte Rome reis op het programma van 8 dagen, inclusief de reisdagen. We hebben data en hotel vastgelegd.

Bij de bestudering van de onderwerpen vooraf en het rondleiden ter plekke willen we zoveel mogelijk de eigen groepsleden betrekken. Het is de bedoeling dat, naast de Romeinse oudheid, ook het vroege Christendom, iets van de Middeleeuwen, de Renaissance en volop de Barok in het programma vertegenwoordigd zijn.

In het programma zitten in ieder geval een bezoek aan het Pantheon, het Forum Romanum, de Spaanse Trappen, de Trevi Fontein, de San Clemente, het Vaticaan en vele prachtige pleinen en fonteinen. Speciale aandacht zal er zijn voor Caravaggio en Bernini.

 • Romereis van 19 t/m 26 oktober 2019

  Het voorgestelde programma ziet er als volgt uit:
  Vertrek zaterdag in de loop van de ochtend van Schiphol. De transfer Fiumicino (luchthaven Rome) – Rome is per eigen bus. Wij overnachten 7 nachten in een goed, vertrouwd en geheel gerenoveerd ***hotel, hartje Centro Storico nabij de Piazza Navona op basis van logies en ontbijt in goede tweepersoonskamers.

  Dag 1 – Zaterdag 19 oktober
  Middag / avond: Piazza della Rotonda, Pantheon, Piazza Navona en Campo de’ Fiori (Bruno) (cena bij Natale).

  Dag 2 – Zondag 20 oktober
  Ochtend: Campus Martius: Ara Pacis, Mausoleum van Augustus, Piazza del Popolo, Santa Maria del Popolo
  Middag: Wandeling over de Pincio naar de Trinita dei Monti, de Spaanse Trappen, Piazza di Spagna, Via Condotti (thee/koffie in Caffé Greco)

  Dag 3 – Maandag 20 oktober
  Ochtend: Forum Romanum en Palatijn
  Middag: San Pietro in Vincoli, Santa Prassede, Santa Maria Maggiore

  Dag 4 – Dinsdag 21 oktober
  Ochtend Vaticaanse Musea, m.n. Stanze di Rafaello en Sixtijnse Kapel
  Middag: Sint Pietersplein en Sint-Pieter

  Dag 5 – Woensdag 23 oktober:
  Dag de stad uit, naar Tivoli.

  Ochtend: Villa Adriana en Villa Gregoriana
  Lunch: Bij de ‘Sibille’, prachtig restaurant, eten op terras
  Namiddag: Villa d’Este

  Dag 6 – Donderdag 24 oktober
  Ochtend: San Clemente en het Colosseum
  Middag: facultatief Catacomben van San Callisto of vrij te besteden
  Avond: Trevi fontein

  Dag 7 – Vrijdag 25 oktober
  Ochtend met bus Gianicolo op (Eenwording van Italië, Garibaldi) en dan wandelend naar beneden, San Pietro in Montorio (Tempietta), de sfeervolle wijk Trastevere in, Sa Maria in Trastevere en de Villa Farnesina.
  Middag: Vrij te besteden

  Dag 8 – Zaterdag 26 oktober
  Ochtend: facultatief Aventijn: Sa Maria in Cosmedin, Bocca della Verita, Sa Sabina, Sleutelgat, wandeling langs Tiber, over Tibereiland, Ghetto en Schildpaddenfontein
  Middag: Terugvlucht

 • Reisinfo

  De vluchten zijn op zaterdag 19 oktober in de loop van de ochtend vanaf Schiphol naar Fiumicino en op zaterdag 26 oktober in de namiddag weer terug vanaf Fiumicino.

  De prijs voor deze 8-daagse reis komt op € 900,-. (exclusief vliegprijzen, deze zijn zo ver van te voren moeilijk in te schatten, ook lijkt overleg met de deelnemers hierbij gewenst; maatschappij, tijdstip van vertrek, en tijdstip van boeking zijn mede bepalend).

  Inbegrepen is:
  Transfer Fiumicino-Rome vv, recent gerenoveerd ***hotel, hartje oude Rome, (ligging zeer fraai), L/O, maaltijd eerste avond, tessera voor openbaar vervoer in Rome, city tax, reisleiding en voorbereidingstraject.

  Niet inbegrepen:
  De vluchten (zie boven) en transfer naar Schiphol v.v., entrees, overige maaltijden en verzekeringen.

  Buskosten Tivolidag.
  Toeslag 1-persoonskamer à € 400,-

  We kiezen voor een niet te grote groep (max.16) omdat je je zo nog goed en overzichtelijk op een dergelijke cultuurreis kunt voorbereiden en ook omdat je in Rome vanwege deze groepsgrootte een aantal dingen goed samen kunt doen.

  Informatie, eventuele vragen of boeking:

  Itaris
  Onno Euverman
  Clemenswerth 21
  9331 LD – Norg
  Telefoon: 0592 61 33 04
  Email: info@itaris.nl • Aanmelden

  U kunt zich aanmelden voor deze reis, door onderstaand formulier volledig in te vullen. Uw aanmelding is definitief als u € 150,- overgemaakt hebt op NL58 INGB 0007 5095 89 t.n.v. O.G.A. Euverman, 9331 LD Norg onder vermelding van uw gewenste reis als aanbetaling op de reis.