8 dagen Rome in Italië van zaterdag 3 t/m zaterdag 10 oktober

post

En dan nog eens Rome, nu van zaterdag 3 t/m zaterdag 10 oktober 2020, een mooie tijd om in Rome te zijn. Maar deze keer met een heel ander programma. We kiezen deze keer voor een heerlijk relaxte week, niet de high-lights, maar wel zeer aantrekkelijke onderwerpen. Waaronder de Engelenburcht, het Capitool met zijn musea, de Galleria Borghese, Ostia Antica en nog veel meer, zie: www.itaris.nl

We hebben in ons vaste hotel midden in het Centro Storico weer kamers gereserveerd. Er was de laatste keren veel belangstelling en ook nu hebben zich al weer deelnemers aangemeld. Wij zien Rome een beetje als een specialiteit en we voldoen graag aan de wens om ook in 2020 de stad te bezoeken, maar dan eens heel anders. We hebben een programma voorstel voorbereid en in overleg met de deelnemers kan er het een en ander aan worden veranderd. De groepsgrootte zal maximaal 16 deelnemers zijn. 

Ook zijn we bezig met de organisatie van een bijzondere ‘olijf avond’ met een olijfolie proeverij, met deskundige toelichting, mogelijkheid tot koop en met een prachtige maaltijd tot slot in een authentiek palazzo in hartje Centro Storico. Vanwege ons Italiaanse netwerk is dit mogelijk, geweldig. We deden het 2 jaar geleden al eens.

 • Romereis van 3 t/m 10 oktober 2020

  Rome, oktober 2020                                     

  Een heerlijke relaxte week in Rome, deze keer buiten de high-lights, dus geen lange wachtrijen, maar wel echt ROME, met een mooi boeiend programma en ook tijd voor een terrasje.
  Periode: eerste week oktober 2020.

  In programma zitten zeer waarschijnlijk:

  Galleria Borghese (topmuseum), Coppede wijk (Art Nouveau wijk), De Engelenburcht (Castel Sant Angelo), Capitool met zijn musea, Sa Maria in Aracoeli (naast Capitool), Scala Santa, Quattro Coronati met Sylvesterkapel, San Stefano Rotondo, Santa Maria degli Angeli en Thermen van Diocletianus, dagje Ostia Antica, en eventueel Catacomben.
  Ook denken we aan een enkel vrij dagdeel, voor eigen invulling. Graag geven we dan, indien gewenst, adviezen, ideeën. Tevens staat op het programma een bezoek aan een concert of operavoorstelling. En, heel bijzonder, zijn we bezig om een avond te organiseren met een olijfolieproeverij van een biologisch olijfoliebedrijf uit de omgeving van Pescara in een schitterend historisch pand in het Centro Storico in Rome.
  Het programma is natuurlijk, als altijd bij Itaris, bespreekbaar met de deelnemers.

  Ons idee voor dagplanning:
  Zaterdag (1)       Engelenburcht, Via Coronati en omgeving Piazza Navona
  (Palazzo Altemps)

  Zondag (2)          Quirinaal, ’s Morgens:  S. Maria degli Angeli en de Termen van Diocletianus
  ’s middags: Palazzo Massimo alle Terme en Stazione Termini

  Maandag (3)      In de morgen: wandeling door Campus Martius
  Middag: vrij

  Dinsdag (4)         Galleria Borghese en Quartiere Liberty, Coppedè wijk,
  Via Vittorio Veneto

  Woensdag (5)   Piramide Cestius, Protestants Kerkhof, Ostia Antica

  Donderdag (6)  Quattro Coronati met Sylvesterkapel, Santo Stefano Rotondo, Scala Santa en ’s middags facultatief Catacomben van San Callisto
  en ’s avonds zo mogelijk concert of operavoorstelling

  Vrijdag (7)        Capitolijn met Cordonato en 2 Capitolijnse musea en Santa Maria in Aracoeli).  ‘s Middags vrij

  Zaterdag (8)  Reisdag, afhankelijk van tijdstip van vertrek nog paar uurtjes vrij

   

 • Reisinfo

  Prijs voor deze reis (exclusief vliegtickets) € 950,-.

  Inclusief: transfers Fiumicino – Rome v.v., recent gerenoveerd prima ***hotel, hartje oude Rome (ligging zeer fraai), L/O, maaltijd eerste avond, tessera voor openbaar vervoer in Rome, city tax, reisleiding en voorbereidingstraject.
  Exclusief: transfers naar Schiphol v.v., reiskosten Ostia Antica, entrees, overige maaltijden, fooien en verzekeringen. En eventueel toeslag 1-persoonskamer.
  Graag bereid tot nadere informatie en …. wie het eerst komt het eerst maalt! Vol is vol. Maximaal 14 personen. Van 3 t/m 10 oktober 2020.

   

  Informatie, eventuele vragen of boeking:

  Itaris
  Onno Euverman
  Clemenswerth 21
  9331 LD – Norg
  Telefoon: 0592 61 33 04
  Email: info@itaris.nl • Aanmelden

  U kunt zich aanmelden voor deze reis, door onderstaand formulier volledig in te vullen. Uw aanmelding is definitief als u € 150,- overgemaakt hebt op NL58 INGB 0007 5095 89 t.n.v. O.G.A. Euverman, 9331 LD Norg onder vermelding van uw gewenste reis als aanbetaling op de reis.