8 dagen Eolische eilanden in Italië

post

Voor de kust van Sicilië in Italië liggen vele betoverende Eolische eilanden waaronder Ustica, Pantelleria en de Egadische eilanden. Geen eilandengroep is echter zo populair of spectaculair als de Eolische of Liparische eilanden, het legendarische thuis van Aeolus, god der winden. De krans van zeven eilanden is het restant van zowel actieve als gedoofde vulkanen. Mogelijk maken we pure vulkanische activiteit mee, maar in ieder geval zullen we genieten van het etherische licht, het zachte klimaat, de grimmige schoonheid en de blauwe zee. We bezoeken: Lipari, de grootste en meest afwisselende, Vulcano, Panarea, Stromboli en Salina.

Het is zeer attractieve reis omdat zowel de natuur als de landschappen een geweldige indruk op je zullen maken: de kleuren, de mensen, de eenvoud, zij schilderen een bijzondere sfeer tijdens deze reis. Deze Eolische eilandengroep wordt als één van de mooiste ter wereld gezien.

Het viersterrenhotel, waar we de hele week verblijven, ligt centraal in Lipari en heeft een zwembad. Vanuit Lipari heb je uitzicht over de zee naar Salina, Stromboli en Panarea. De Eolische eilanden zijn zeer populair en de wijn is er uitstekend!

Het globale programma zier er als volgt uit.

 • Programma van 7 – 14 september 2019

  Dag 1 – Zaterdag 7 september
  We vliegen naar Catania op Sicilië en reizen dan met een shuttle naar Milazzo aan de noordkust van Sicilië vanwaar we met een snelle boot naar Lipari gaan. (Over zee 26 km). We nemen onze intrek in het 4 sterren hotel ‘Arciduca’, een rustige resort in het centrum van Lipari. Een wandeling in het centrum en bezoek aan de interessante plekken op Lipari. Diner in hotel.

  Dag 2 – Zondag 8 september
  De ochtend brengen we door bij de zee in Acquacalda of Ponticello. Lunch in trattoria met prima regionale keuken. ’s Middags een toer over het eiland met een stop in Canneto, bij een observatorium en bij Quattrocchi waar we een schitterende zonsondergang zien in Chiesa Vecchia. Diner in hotel.

  Dag 3 – Maandag 9 september
  Vertrek naar Vulcano met privé boot. Bezoek aan gebied nabij de haven, we kunnen genieten van modderbaden en een bad in de kokende zee. De laatste grote eruptie was in 1980. Het eiland dankt zijn naam aan de vuurgod Vulcanus, die hier zijn smidse had. Hoewel vulkanische activiteit hier nu beperkt is gaat allerlei vulkanisch tumult gaat onverdroten voort – geisers spuiten, modderbaden bubbelen en rookgaten roken.

  Met de boot een toer rond het eiland en een bad bij de zwavelmodderbaden van de ‘Venus Pool’. Aankomst bij Asino (Ezel) Beach en aldaar lunch. Terug naar hotel en diner.

  Dag 4 – Dinsdag 10 september
  Vertrek naar het beroemde museum van Lipari (met gids), een van de belangrijkste archeologische musea in Italië. Lunch in Lipari en vrije tijd om te winkelen en om het beroemde ‘granite’ ijs te proeven of de fantastische ‘arancino’ (bijzonder eten wat van rijst wordt gemaakt). Bezoek aan een ‘kappertjes bedrijf’, een basis product voor het zeer smakelijke eten in dit gebied.
  Terug naar hotel en diner.

  Dag 5 – Woensdag 11 september
  ’s Morgens vrij, of genieten op het strand nabij het hotel of het zwembad van ons hotel.
  0m 14.00 uur met een privé boot naar Panarea, verkenning van dit eiland, heel chic en een beroemde plaats voor filmopnamen. Dan verder naar Stromboli en een bezoek aan dit eiland. Op Stromboli zie je het meest van de vulkanische activiteit – ongeveer vier spectaculaire erupties per uur. Om 20.00 uur terug om op de boot te kijken naar de vulkanische erupties op zee! Circa 22.30/ 23.00 uur weer terug. Deze dag krijgen we lunchpakket mee en is diner voor eigen rekening.

  Dag 6 – Donderdag 12 september
  ’s Morgens bij de zee in Acquacalda.
  ’s Middags een bezoek aan een wijnproducent Castellaro om er de wijn te proeven en eventueel te kopen. ‘s Avonds diner in Lipari.

  Dag 7 – Vrijdag 13 september
  Vertrek met een privé boot naar Salina. Een stop bij het kleine dorp Santa Marina. Een toer over het eiland en we kunnen een bad nemen bij het Pollara strand waar de film ‘il Postino’ werd opgenomen. Een stop in Lingua voor de lunch bij Alfreso’s waar we de ‘pane cunzato’ kunnen eten als ook zijn beroemde ‘granito’. (Pane cunzato is een speciaal brood wat met zeer veel heerlijke ingrediënten van het eiland wordt gemaakt zoals tomaten, uien, olijven, kappertjes ,tonijn, enz.). Een boot toer rond Lipari met zijn steile rotsen en grotten. Diner in hotel.

  Dag 8 – Zaterdag 14 september
  De laatste dag van de reis met de terugreis naar Sicilië en de terugvlucht naar Nederland.

 • Reisinfo

  De vluchten zijn met KLM of Alitalia en, vrijwel zeker, zaterdagochtend de 7e vroeg vanaf Schiphol, aankomst Catania rond de middag en retour zaterdag 14 in de namiddag vanaf Catania en aankomst Schiphol in de loop van de avond. We gaan voor 16 tot 18 personen.

  De prijs van de nogal volledige reis: € 1.200.

  Inclusief:
  • Hotel Arciduca ****, op Lipari, halfpension, d.w.z. incl. ontbijt en diner;
  • 5 lunches, waarvan 1 x lunchpakket;
  • Vervoer Catania – Milazzo v.v.
  • Vervoer Milazzo – Lipari v.v.
  • Bootgebruik voor de verschillende excursies;
  • Bagagetransport op dag van aankomst en vertrek;
  • Gids museum op de dinsdag;
  • Reisleiding gedurende gehele reis;
  • Voorbereidingstraject.

  Niet inbegrepen:
  • Vluchten;
  • Diner op de woensdag;
  • Lunches op de reisdagen;
  • Transfers naar en van de luchthaven, waarschijnlijk Schiphol;
  • Verzekeringen;
  • Fooien.

  Overige
  De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers.

  Informatie, eventuele vragen of boeking:

  Itaris
  Onno Euverman
  Clemenswerth 21
  9331 LD – Norg
  Telefoon: 0592-613304
  Email: info@itaris.nl • U kunt zich aanmelden voor deze reis, door onderstaand formulier volledig in te vullen. Uw aanmelding is definitief als u € 150,- overgemaakt hebt op NL58 INGB 0007 5095 89 t.n.v. O.G.A. Euverman, 9331 LD Norg onder vermelding van uw gewenste reis als aanbetaling op de reis.

  Aanmelden