8 dagen Rome

post

Voor 2018 staat weer een echte Rome reis op het programma van 8 dagen, inclusief de reisdagen. We hebben data en hotel vastgelegd.
Er kunnen 18 deelnemers mee en bij het schrijven van deze tekst, begin december 2017, hebben zich reeds 13 mensen opgegeven. De kans dat de reis doorgaat is dus zeer groot. Een idee voor een programma is hierbij geschreven. Maar het uiteindelijke programma kan mede worden bepaald door deelnemers en actualiteit.

Bij de bestudering van de onderwerpen vooraf en het rondleiden ter plekke willen we zoveel mogelijk de eigen groepsleden betrekken. Het is de bedoeling dat, naast de Romeinse oudheid, ook het vroege Christendom, iets van de Middeleeuwen, de Renaissance en volop de Barok in het programma vertegenwoordigd zijn. In het programma zitten in ieder geval een bezoek aan het Pantheon, het Forum Romanum, de Spaanse Trappen, de Trevi Fontein, de San Clemente, het Vaticaan en vele prachtige pleinen en fonteinen. Speciale aandacht zal er zijn voor Caravaggio en Bernini.

 • Romereis van 15 t/m 22 september 2018

  Het voorgestelde programma ziet er als volgt uit:
  Vertrek zaterdag in de loop van de ochtend van Schiphol. De transfer Fiumicino (luchthaven Rome) – Rome is per eigen bus. Wij overnachten 7 nachten in een goed, vertrouwd en geheel gerenoveerd ***hotel, hartje Centro Storico nabij de Piazza Navona op basis van logies en ontbijt in goede tweepersoonskamers.

  Zaterdag
  Middag/avond: de pleinen nabij het hotel: Piazza della Rotonda, Piazza Navona en Campo de’ Fiori, Pantheon.

  Zondag
  Ochtend Campus Martius: Ara Pacis, Mausoleum van Augustus, Piazza del Popolo (Sa. Maria del Popolo)
  Middag: Wandeling over de Pincio naar de Trinita dei Monti, de Spaanse Trappen (Piazza di Spagna), Via Condotti (thee/koffie in Antico Caffè Greco);

  Maandag
  Ochtend: Forum Romanum en Palatijn;
  Middag: San Pietro in Vincoli, Santa Prassede, Santa Maria Maggiore;

  Dinsdag
  Ochtend: Vaticaanse Musea, m.n. de Stanze di Rafaello en Sixtijnse Kapel
  Middag: Sint Pietersplein en de Sint Pieter;

  Woensdag
  Dag Tivoli
  Ochtend: Villa Adriana en Villa Gregoriana
  Middag: Lunch bij de ‘Sybille’, prachtig restaurant, eten op terras
  Namiddag: Villa d’ Este

  Donderdag
  Ochtend: San Clemente en het Colosseum
  Middag: Vrij
  Avond: Trevi fontein

  Vrijdag
  Ochtend: Met bus Gianicolo op (Eenwording van Italië) en dan wandelend naar beneden via monument van Garibaldi, San Pietro in Montorio (Tempietta), de sfeervolle wijk Trastevere in, Sa Maria in Trastevere en de Villa Farnesina
  Middag: Vrij

  Zaterdag
  Facultatief Aventijn: Sa Maria in Cosmedin, Bocca della Verita, Sa Sabina, sleutelgat, wandeling langs de Tiber, over Tibereiland, door Ghetto, Schildpaddenfontein
  Middag: Terugvlucht

 • Reisinfo

  De vluchten zijn op zaterdag 15 september in de loop van de ochtend vanaf Schiphol naar Fiumicino en op zaterdag 22 september in de namiddag weer terug vanaf Fiumicino.

  De prijs voor deze 8-daagse reis komt op € 1.098,-. (de vliegprijzen zijn inclusief, hebben we zo redelijk mogelijk ingeschat, omdat het zo ver van te voren onmogelijk is om een exacte inschatting te maken, ook lijkt overleg met de deelnemers hierbij gewenst; maatschappij, tijdstip van vertrek, en tijdstip van boeking zijn mede bepalend).

  Inbegrepen is:
  De vluchten (zie boven), transfer Fiumicino-Rome vv, recent gerenoveerd ***hotel, hartje oude Rome, (ligging zeer fraai), L/O, tessera voor openbaar vervoer in Rome, city tax, reisleiding en voorbereidingstraject.

  Niet inbegrepen:
  De transfer naar Schiphol v.v., entrees, maaltijden en verzekeringen.

  Buskosten Tivolidag.
  Toeslag 1-persoonskamer à € 400,-

  We kiezen voor een niet te grote groep (max. 18 personen) omdat je je zo nog goed en overzichtelijk op een dergelijke cultuurreis kunt voorbereiden en ook omdat je in Rome vanwege deze groepsgrootte een aantal dingen goed samen kunt doen.

  Informatie, eventuele vragen of boeking:

  Itaris
  Onno Euverman
  Clemenswerth 21
  9331 LD – Norg
  Telefoon: 0592 61 33 04
  Email: info@itaris.nl • Aanmelden

  U kunt zich aanmelden voor deze reis, door onderstaand formulier volledig in te vullen. Uw aanmelding is definitief als u € 150,- overgemaakt hebt op NL58 INGB 0007 5095 89 t.n.v. O.G.A. Euverman, 9331 LD Norg onder vermelding van uw gewenste reis als aanbetaling op de reis.