4 dagen Le Langhe (Piemonte)

post

Van 13 t/m 16 oktober 2018 hebben we een kortdurende en boeiende reis in ons programma naar Le Langhe (Piemonte) onder de titel: ‘Topwijnen en witte truffel’. Een culinair hoogstaande reis naar een geweldig wijngebied. Wij organiseren deze reis voor een kleine groep, niet alleen vanwege de exclusiviteit, maar ook omdat het gebied niet op grote groepen berekend is, het is zeer heuvelachtig en grote touringcars ondervinden hier veel moeilijkheden. Ook is betrokkenheid bij het programma en de kwaliteit van het programma op deze wijze beter te garanderen.

We vliegen waarschijnlijk naar Milaan, brengen een halve dag door in de fascinerende stad Turijn, zijn een dag in en rondom Barolo, een dag in en rondom Barbaresco en een dag in de Roero, aan de
andere kant van de rivier de Tanaro.

We gaan uit van 8 deelnemers, maximaal 10 (plus reisleider).

 • Programma

  We hebben een aantal proeverijen van wijnen van hoog niveau, van hazelnootchocolade (heel beroemd hier), van kazen, koekjes, ijsjes en natuurlijk eten we de fameuze witte truffel. Kortom een gastronomisch festijn, een reis voor lekkerbekken!
  Wij verblijven in één hotel, het fameuze 4**** hotel Monastero di Cherasco in Cherasco en dineren elke dag in klasse restaurants.

  Zaterdag: Vlucht naar Turijn, Milaan of Genua

  ’s ochtends aankomst luchthaven en dan met busje naar de binnenstad van Turijn.
  We lunchen in een mooi restaurant (light lunch), drank inbegrepen (wijn, water en koffie).
  Na de lunch wandeling door centrum Turijn met gids
  Cultuur, geschiedenis, anekdotes

  Namiddag
  Uurtje vrijaf en daarna aperitief
  18.00 uur van Turijn naar Cherasco
  19.15 uur aankomst Cherasco
  Hotel Monastero Cherasco 4 sterren, Somaschi, check in.
  20.30 uur te voet naar restaurant (5 min)
  ‘Osteria Rosa Rossa’: 4 gangen menu, wijn, water, koffie. Wie zin heeft kan nog naar gezellige lounge bar van Cherasco ‘La Limonaia’ (eigen rek.).

  Zondag: Barolo tour en Alba tour

  Morgen
  We beginnen met korte wandeling in Cherasco en dan via Verduno (mooiste panoramapunt Le Langhe) en La Morra (belvédère), Roddi kasteel, Grinzane Cavour, Serralunga

  Middag
  Lunch in Centro Storico van Serralungha, aan de voet van het kasteel, typische trattoria met top slow food eigengemaakte producten.

  Namiddag
  Wijnproeverij bij Barolo producent. Alba, mogelijkheid om truffelbeurs te bezoeken, en/of uurtje vrij.

  Avond
  Dineren in Osteria ‘La Torre di Cherasco’ met een 3 gangen menu, wijn, water en koffie inclusief.

  Maandag: Barbaresco dag

  Proeverij van typisch Piemontese producten. Zo mogelijk truffelhunting in het bosrijke gedeelte van Barbaresco. Wijnproeverij Barbaresco.

  Lichte lunch bij ‘Casa Nicolini’ met witte truffel gerechten, gepocheerd ei, carne crudo en tajarin met wijn, water en koffie.

  Namiddag
  Tour langs verschillende dorpjes in de Barbaresco-streek zoals Neive en Treiso, glaasje in Neive in karakteristieke wijnzaak en afsluitend bezoek aan truffelhunter Mario (met uitleg) in Alba en een proeverij van truffel gerelateerde producten en een pasta tajarin met witte truffel.

  Diner
  Diner bij ‘Da Francesco’ (Michelin *ster restaurant), topniveau met aperitief, wijn, water en koffie.

  Dinsdag: Roero dag

  Ochtend check out hotel.

  Proeverij in kaaswinkeltje van typisch Piemontese bergkazen met een glas wijn. Bezoek aan historisch centrum van Canale, daarna wijnproeverij bij Tenuta ‘Ca du Russ’.

  Lunchen bij mooi restaurant in Castagnito. Bezoek aan wijnbedrijf Montalbera, bezoek kelder en proeverij.
  Aansluitend vervoer naar de luchthaven.

 • Reisinfo

  We gaan uit van 8 deelnemers, maximaal 10 (plus reisleider).

  Prijs voor dit geheel, op basis van 2-persoonskamer, inclusief het diner in het 1* Michelinrestaurant en alle vermelde maaltijden en dranken € 1.070, bij 8 deelnemers. Inclusief reisbegeleiding gedurende de hele reis.

  Vliegreis niet inbegrepen. Dat is zo vroeg van tevoren niet goed in te schatten en we weten ook nog niet waarheen we vliegen. Zo mogelijk Turijn en anders Milaan of Genua. Het liefst kiezen we voor KLM of Alitalia. Hoe sneller de groep bekend is, hoe beter en gunstiger we deze tickets kunnen aanschaffen.

  De gegevens zijn gebaseerd op de vorige vergelijkbare reizen die we met succes deden in 2015 en 2017. Kleine wijzigingen of aanpassingen zijn daarom mogelijk.

  Informatie, eventuele vragen of boeking:

  Itaris
  Onno Euverman
  Clemenswerth 21
  9331 LD – Norg
  Telefoon: 0592 61 33 04
  Email: info@itaris.nl • U kunt zich aanmelden voor deze reis, door onderstaand formulier volledig in te vullen. Uw aanmelding is definitief als u € 150,- overgemaakt hebt op NL58 INGB 0007 5095 89 t.n.v. O.G.A. Euverman, 9331 LD Norg onder vermelding van uw gewenste reis als aanbetaling op de reis.

  Aanmelden